GAME THEORY tek Arka

GAME THEORY ideuar dhe moderuar nga Agli GOLEMI është organizuar tek ARKA me 12 Qershor 2020, ora 17:00. Ky aktivitet është organizuar në vazhdën e aktiviteteve që planifikohen nga Këshilli Rinor ARKA.

Game Theory:

Game Theory është një degë mjaft e re e lidhur mjaft ngushtë me ekonominë dhe matematikën. Mundohet të imitojë situatat e jetës reale dhe përmes analizës së strategjive mundohet ta gjejë atë me rezultatet më të mira duke marrë parasysh edhe veprimet e kundërshtarit. Ka një përdorim të gjerë në biznes, ekonomi madje edhe biologji.

Në dekadat e fundit pjesa m e madhe e cmimeve Nobel në fushën e matematikës dhe ekonomisë janë marrë pikërisht nga shkencëtarët që kanë studiuar Game Theory.Këshilli Rinor Arka, Game Theory, Business Strategy, Mathematics

Leave a ReplySkip to content